top of page

Despre proiectul BioWall

       BioWall urmareste obtinerea si testarea unei noi metode de ingineria suprafetei care va imbunatati inovator si substantial performanta plaselor de fixare parietala (pentru hernie) disponibile comercial.
       Proiectul se adreseaza domeniului Eco-nano-tehnologii si materiale avansate pentru sanatate cu aplicatii directe in (bio)materiale/produse biomedicale. Se vor transfera si extinde cunostinte dezvoltate anterior cu privire la 
(1) hidrogeluri cu raspuns celular, (2) ingineria suprafetelor bioinspirate, (3) aloplastie parietala, generand noi solutii de ingineria suprafetelor pentru integrare si performanta in vivo imbunatatite fata de plasele parietale conventionale (produse cu valoare adaugata).

       Proiectul presupune un parteneriat intre specialisti in biomateriale (CO) si medici chirurgi (P1) din Romania folosind o strategie de cercetare aliniata tendintelor recente - recalibrare catre cerinte clinice societale si de piata. Se urmareste si cresterea capacitatii CO si P1 de a raspunde prioritatilor societatii si cerintelor pietii, generand solutii demonstrate in loborator pentru cresterea performantelor unor produse comerciale.

       Abordarea multidisciplinara combina chimia polimerilor, stiinta materialelor, ingineria suprafetelor, biologie, medicina si aloplastie parietala, raspunzand solicitarilor societatii, medicilor si actorilor industriali. Forta motrice este reprezentata de o viziune comuna pe baza unei sinergii intre (i) plase comerciale cu proprietati chimico-fizice si mecanice adaptate ca suport structural pentru fixarea abdominala, (ii) acoperiri pe baza de hidrogeluri bioactive pentru imbunatatirea integrarii tisulare, (iii) PRP autolog (plate rich plasma) pentru integrare tisulara superioara si vindecare optima.

bottom of page